Kuusamo Nature Photography

Kuusamo Nature Photography on parisenkymmentä vuotta Koillismaalla toiminut yritys, joka järjestää puitteita luonnon, etenkin lintujen valokuvaamiseen Kuusamon seudulla. Se sai alkunsa kun pitkän linjan lintuharrastajana ja valokuvaajana tunnettu Olli Lamminsalo löysi sielunmaisemansa Kuusamosta.

Yhteistyön siemen Woodlandin kanssa kylvettiin ns. asiakaspalautteen merkeissä. Kuusamo Nature Photo -festivaalin yhteydessä graafikon käsiin osunut esite innoitti tuoreen yrittäjän viestimään Ollille yrittäen korrektisti kertoa, että yritysviestinnän työkalut voisivat visuaalisesti olla näyttävämpiäkin ja tekijänä voisi olla Woodland Graphics.

Hyvin jaloilleen päässeen yrityksen arkeen Covid oli iskenyt lujaa. Toiminnan kivijalka, ulkomaan kuvaajamatkailijoilta tullut liikevaihto tyssäsi käytännössä nollaan. Ensishokin jälkeen Olli otti homman haltuun päättämällä, että tästä tehdään kehittämisen aikaa. Vajaa vuosi mainitun kontaktin jälkeen, loppukesästä 2020 Olli otti yhteyttä Woodlandiin ja yhteistyö pääsi alkuun.

Ensivaiheessa tehtiin logoon kevyt facelift sekä Keynote-presentaatio, jonka jälkeen käynnistettiin nettisivujen uudistusprojekti. Tässä vaiheessa kuvioon astui Woodlandin spesialistikumppani Sointi Oy:n Teemu, jonka kanssa alettiin toteuttamaan kohdennettua mainontaa somekanavissa ja Googlessa. Tämän ja KNP:n oman aktiivisen someviestinnän avulla saatiin runsaasti uusia kotimaisia kontakteja, joiden myötä toimintaa pystyttiin pitämään yllä. Kuvauskursseja ja kojukokemuksia asiakkaille järjestettiin covid-ohjeistusten mukaisesti. Samanaikaisesti tehtiin arvokasta pohjatyötä kansainvälisiä markkinoita ajatellen tähtäimessä se, kun rajat aukeavat ja luontokuvaajat ulkomailtakin pääsevät mestoille.

Nettisivut toteutettiin Wordpress-alustalle. Näyttävistä kuvista oli tässä tapauksessa niinsanotusti ylitarjontaa.

Suunniteltiin vuodelle 2022 seinäkalenteri, josta löytyy mm. kuvauskurssien ajankohdat.

Täsmämainontaa ydinkohderyhmälle Luontokuva-lehdessä.

Google- ja somemarkkinoinnissa mainoksiin on saatu mukavasti väriä ja vauhtia.


Woodland leikkasi asiakkaan kuvaamista materiaaleista brändivideon, jonka lyhennetty versio on tehokkaan youtube- ja somemarkkinoinnin myötä saavuttanut valtavan määrän ydinkohderyhmää. Kukapa luontokuvauksesta kiinnostunut ei videon tilanteita nähtyään haluaisi tulla näille apajille…

Kuusamo Nature Photographyn kuvauspaikat ovat todella ainutlaatuisia. Oulangan kansallispuiston liepeillä sijaitsevalla kotkakojulla pääsee kuvaamaan paitsi kuningas-kotkaa, myös lukuisia taigametsän harvinaisia ja arkoja, vaikeasti kuvattavia lajeja upeissa puitteissa – lumisessa talvimaisemassa ja ruskan väreissä. Lajeina mm. kuukkeli, palokärki, hamaapäätikka, närhi, lapin-, hömö- ja talitianen. Oma lukunsa ovat huippuolosuhteissa keväiset sessiot teerien ja metsojen soitimilla.

Olosuhteiden ollessa otolliset, KNP pyrkii järjestämään myös puitteita kuvaajien himoamille pöllöjen kuvaspaikoille. Lintujen kevätmuutolle on omat spotit, joissa mm. joutsenet, kurjet ja lukuisia vesilintuja pääsee kuvaamaan hyvin järjestellyiltä kuvauskojuilta sopivilta etäisyyksiltä. Sääksen saalistussyöksyille on järjestetty oma aikansa ja paikkansa.

KNP:n ydintekemistä ovat opastuksen ja kojutarjonnan lisäksi suositut kuvauskurssit, joissa kouluttajina on maamme parhaita, palkittuja luontokuvaamisen osaajia, Ollin ja KNP:n toisen ydintekijän Mikko Oivukan lisäksi mm. Markus Varesvuo, Jarmo Manninen, Paavo Hamunen, Ville Heikkinen ja Anna Välimäki.

Woodlandille KNP on tietenkin ollut mieluinen projekti – ollaanhan tekemisissä lempiharrastuksen ja intohimon parissa. On myös erityisen hienoa olla markkinoimassa tuotetta ja palvelua, jonka omien kokemuksien myötä tietää olevan erittäin laadukas, lupauksien mukainen.

Check:
Kuusamo Nature Photography
Kuusamo Nature Photography Instagramissa

Esitteet toteutettiin yhtäaikaisesti kotimaan ja kansainvälisille markkinoille.

Kojutarjonta työstettiin infografiikaksi, joka havainnollistaa kullekin lajille soveltuvat ajanjaksot.


Näissä puitteissa kelpaa talvehtivia lajeja kuvata. Kuva: Olli Lamminsalo

Sami Säily